subota, 6. veljače 2016.

"Svijet je poput knjige. Oni koji ne putuju su pročitali samo jednu stranicu. "| How to Have the Best Vacation of Your Life?

                                                                  Zdravo svima!
  
Izgleda da se opet vraćamo na  staru,dobru naviku pisanja postova svaki dan.Napokon je subota,i I nadam se da će postova biti I sutra.Potruditi ću se:)Napokon nam se završila prva škola sedmica koja mi se već "ogadila",a na preostala 4 mjeseca ne mogu ni pomišljati.Iako smo u školi bili jedva 5 dana,"čudovišta" su već prvi dan zakazali 2  testa,međutim ja još nisam ni otvarala knjige,tako da ću to mučenje ostaviti u zadnji momenat,ali za sada ću vas "bombardovati" postovima.Današnja tema će biti malo preopširnija I bolje razrađena za razliku od od ostalih "trk" postova,tako da nam sve manje preostaje vremena,pa bi bilo bolje da ne dužim I ne okolišam ,već da pređem na posao..



Koliko god nam život donosio obaveza,potrebno je uvijek odvojiti vremena I udaljiti se od te strke.Putovanja osim što nas relaksiraju,oni ostaju duboko zapisana u našem životu I kada se život približi kraju ,život se samo spoznaje po avanturama I uspomenama sa putovanja.
 
Putovanja čine I ispunjavaju život.Daju smisao životu.Ona nam donose nove avanuture,i  pri svakom novom putovanju upoznajemo novi svijet.Međutim kada planirate putovanja neorganizovanost vam može ugroziti odmor iz snova.Zato je prije putovanja potrebno obaviti par priprema:
 
 
1.Odredite mjesta koja želite posjetiti .
 
 
Možda će vam to oduzeti par sati "guglanja" ,ali će vam se to utrošeno vrijeme znatno isplatiti.Po svojim putovanjima ,znam kakav je osjećaj kada se vratite sa putovanja I za par mjeseci   shvatite        da ste neku veliku turističku atrakciju propustili.Znate da nema povratka,a čeznete za tim mjestom.Zato se potrebno dobro organizovati.Svaki novi grad nam pruža mnoge trenutke ,koje ne možemo ni zamisliti.Prije putovanja ,isprintajte kartu grada I zaokružite mjesta koja želite posjetiti.Obavezno ponesite fotoaparat,a pri putovanju možete voditi dnevnik,koji će vaš ponovno vratiti u te trenutke.
 
2.Nemojte da vam vaše putovanje prolazi u sjedenju u hotelu.
 
Svaki novi grad ima svoju dušu.Tu su historijske građevine,parkovi,ZOO vrtovi ,muzeji ...Istražujte I maksimalno utrošite vrijeme u šetanji.Neka vam hotel posluži samo kako biste prespavali.Ukoliko u blizini ima neko izletište obavezno ga posjetite.Nemojte se ograničavati.Ukoliko putujete automobilom,kada prolazite pored nekih gradova ,gdje niste bili,obavezno ih posjetite na par sati.To može biti šetnja centrom,ali će vam uljepšati odmor.
 
3.Fotografišite.
 
 
Ostavite neku uspomenu ,koja će vas uvijek vraćati na nezaboravne trenutke.Slike će vas uvijek vratiti u prošlost,i sve  te slike će  oživljavati ponovno.
 
4.Kupujte svakojake stvarčice u turističkim trgovinama.Ukoliko planirate šoping,planirajte putovanja u junu I decembru ili januaru.
Što da ne?Iskoristite priliku I zabavite se u šopingu,jer ne vjerujem da postoji cura koja ne voli odvojiti par sati u kupovini sa vrućim popustima.Kupujte odjeću I za naredna godišnja doba.Kupujte što po većim popustima I u trgovinama ,koje ne viđate u vašem gradu.Ukoliko želite nekome kupiti poklone povodom praznika ili rođendanske proslave,iskorisitite priliku I prođite jefitnije.Naravno obavezno kupujte simbole grada I svakojake stvarčice ,koje će vas podsjećati na taj grad.
 
 
 
 
Nadam se da vam se dopao post!Kako vi planirate svoja putovanja?Koje vam se mjesto najviše dopalo ,koje ste posjetili?Koji grad silno želite posjetiti?Šta mislite o postu?
 
 
             



 

Nema komentara: